Alegerea ѕроrtului іdеаl реntru соріi

Alegerea sportului ideal pentru copii

Mai devreme sau mai tarziu, vine un moment in care parintii se gandesc la o activitate extrascolara care sa ocupe o parte din timpul liber al copilulului lor. Daca alegerea dvs. a cazut pe sport, atunci va trebui sa decideti asupra directiei sale in acest sens. La ce anume trebuie sa acorzi atentie si cum sa nu faci o greseala in alegerea unui sport pentru un copil – veti descoperi in continuare.

Nu conteaza preferintele parintilor in alegerea sportului

De regula, ultimul cuvant in alegerea unui sport pentru copilul lor ar parea sa fie responsabilitatea parintilor, pentru ca si parintii au avut odata visele lor. Totusi, nu e deloc asa. Daca mama a vrut sa devina o gimnasta ca Nadia Comaneci, cel mai probabil, si-ar indruma fiica spre sala de gimnastica. Tatal, care este si acum un microbist inrait, intentioneaza sa faca din fiul sau o stea a fotbalului mondial, cel putin la nivelul lui Gheorghe Hagi. Intelegeti cum se poate incheia o cariera inca neinceputa in sport daca un copil nu are dorinta sau abilitatea de a practica sportul respectiv?
Pentru a preveni acest gen de greseli si a alege o un sport potrivit pentru copilul dvs., trebuie in primul rand sa respectati dorintele copilului. Spuneti-i despre diferitele sporturi, cum si unde se antreneaza. Discutati cu el despre sportul respectiv chestiuni cum ar fi daca il practica la scoala sau daca ii place sa-l priveasca la televizor. Veti intelege imediat daca copilul este interesat de acel sport sau nu.

Vizita obligatorie la pediatru si la psiholog

Trebuie sa discutati neaparat cu un medic pediatru. Medicii stiu cel mai bine cum este organizat corpul unui copil la fiecare varsta specifica si daca organismul copilului e apt sa faca fata eforturilor necesare practicarii acelui sport. Tot medicul pediatru va examina si va recomanda care grupuri musculare ar trebui sa fie intarite si care antrenament fizic il va ajuta in acest sens.
De asemenea, va trebui sa consultati si un medic psiholog. Exista o mare diferenta intre sporturile de echipa si cele practicate individual sau la dublu. Si pentru a intelege inclinatiile copilului, cel mai bine este sa discutati cu un medic psiholog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *