Tristetea este neplacuta dar depresia poate fi mai rea.

5 semne ca tristetea poate fi depresie

Tristetea este un sentiment normal, pe care il experimentam cu totii de multe ori de-a lungul vietii noastre. De la situatii simple, dezamagitoare, pana la cele mai severe, poate sfasietoare, tristetea este un sentiment de care nimeni nu scapa. Cele mai mari diferente intre tristete si depresie sunt persistenta suferintei si afectarea functionarii normale a organismului.

Este important sa va verificati dvs. insiva si sa fiti atenti la modul in care va simtiti propriul organism. In continuare, am alcatuit o lista de semne potentiale in care sentimentele dvs. de tristete ar putea fi ceva mai grav, cum ar fi depresia. Daca sunteti ingrijorat de tristete, nu ezitati sa contactati un medic specialist pentru a decide cel mai bun plan de actiune.

Va simtiti dezinteresat de activitatile care inainte va aduceau bucurie

Un lucru este sa fii trist, dar altul este sa te simti dezinteresat de viata – in special de acele lucruri pe care le iubeai nu demult. Un semn comun al tristetii ca fiind ceva mai grav este atunci cand  va pierdeti interesul pentru activitatile de zi cu zi pentru o perioada lunga de timp, potrivit d-nei Adina Mahalli, consultant certificat in sanatate mintala si specialist in ingrijirea familiei. Daca simtiti o tristete extrema si pur si simplu nu puteti pune acelasi entuziasm in lucrurile care va excitau de obicei, atunci ar putea fi un semn de depresie.

Traiti stari extreme

Potrivit d-nei Mahalli, dispozitiile intense sau extreme care dureaza o perioada extinsa de timp ar putea fi un semn al tulburarii bipolare sau al depresiei. Cand modificarile dvs. de dispozitie sunt perturbatoare si va afecteaza relatiile interpersonale, impreuna cu interferenta somnului, ar putea fi un semn al unor probleme de sanatate, incluzand depresia. Daca nu sunt tratate, aceste boli mentale se pot agrava si pot provoca dureri reale. Cu toate acestea, problemele se pot remedia atunci cand cei suferinzi sunt tratati cu medicamente adecvate impreuna cu psihoterapie.

Aveti probleme cu iesirea din casa

Daca aveti depresie clinica, s-ar putea sa simtiti ca nu doriti sa va ridicati dimineata din pat, doriti sa nu mai lucrati, sa anulati planurile cu prietenii pentru ca sunteti nesigur si obosit. Acest lucru se datoreaza faptului ca adesea depresia ii face pe oameni sa se simta nemotivati si sa aiba o energie scazuta.

Mesele dvs. sunt neregulate

Potrivit Healthline, daca aveti probleme cu alimentatia sau daca mancati prea mult sau prea putin, asociat cu cresterea sau pierderea in greutate, acest lucru poate indica tristetea dvs. fiind o afectiune mai grava. Desi pofta de mancare fluctueaza intr-adevar in perioadele de durere si doliu, daca aceasta dureaza mai mult decat de obicei, merita sa consultati un medic profesionist.

Va luptati cu o oboseala imposibil de invins

Oboseala intensa este aproape intotdeauna un simptom al depresiei. Pe masura ce oamenii devin obositi, nu mai participa la experiente sociale si activitati placute”, a declarat Margaret Wehrenberg, psiholog clinician si autor al mai multor carti despre  anxietate  si depresie pentru revista Psych Central. Potrivit d-nei Wehrenberg, oboseala si depresia au o relatie circulara.

Depasirea depresiei este un proces de a recastiga forta, rezistenta si abilitatile dvs. pozitive, de a face fata provocarilor corpului si spiritului. Nu este deloc usor si cautarea unui ajutor profesionist este recomandata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *