economie aer conditionat

Reguli pentru a economisi bani de la aer condiționat în această vară

Nu lăsa aerul conditionat să-ți arunce banii. Utilizați aceste sfaturi și plătiți mai puțin pentru a vă răci casa în această vară.

Folosirea intensa a aparatului de aer conditionat poate face o factură de energie electrică să crească, dar nici sa renuntam la el nu e o solutie. Din fericire, există câteva moduri în care vă puteți ajuta aparatul de aer condiționat să funcționeze mai bine și să economisiți bani pe măsură ce trec lunile de vară.

Renunță la răcirea cartierului

De la început vă spunem că este recomandat să apelati la o firma de montaj profesional aparat aer conditionat pentru a vă bucura de randament maxim. Dacă locuința ta nu este nouă, aerul rece produs de aparatul de aer conditionat care se află în interiorul acesteia probabil că se strecoară în exterior prin garniturile de la uși și ferestre uzate, o mansardă insuficient izolată și alte fisuri mascate.
Pentru a vedea cât de bine se mentine racoarea in casa, înscrieți-vă pentru un audit energetic la domiciliu cu furnizorul de utilități sau cu un antreprenor local. Nu vreti sa comandati un audit? Faceți-l chiar dumneavoastra! Stați în afara casei și plimbați-vă mana de-a lungul ferestrelor și ușilor. Puteți simți curentii de aer rece? Dacă da, adăugați izolație în jurul ferestrelor si ușilor.

Faceți un upgrade

Dacă nu ați trecut la un termostat inteligent la aparatul de aer conditionat, este timpul să faceți o schimbare. Termostatele inteligente pot regla încălzirea și răcirea atunci când nu sunteți acasă pentru a economisi bani si a plati un pret mai mic la factura de electricitate. În plus, puteți ajusta setările de la distanță, chiar daca sunteti in Bucuresti, utilizând o aplicație de pe telefon.

Asigurați-vă că termostatul se află pe peretele care trebuie

Plasarea termostatului poate juca un rol important în funcționarea aerului condiționat. Dacă il puneți pe un perete chiar lângă o fereastră fierbinte, de exemplu, aparatul dvs. de aer condiționat va raci mai mult decât este necesar deoarece va crede că camera este mai fierbinte decât este de fapt.

Trageti obloanele

O fereastră care lasă soarele fierbinte sa patrunda in casa, nu va încălzi doar termostatul de la aparatul de aer conditionat, ci te va încălzi si pe tine. În cea mai caldă parte a zilei, închideți jaluzelele ferestrei și păstrați umbra in casa. De asemenea, vă poate ajuta să vă izolați ferestrele, ceea ce oprește scăparea aerului rece.

Mulți oameni cred că mentinerea aparatului de aer condiționat la aceeași temperatură atunci când pleaca de acasa economisește bani, deoarece aerul conditionat nu va trebui să lucreze din greu pentru a racori casa atunci cand ne intoarcem. Nu este adevarat. Cea mai ieftină modalitate de a utiliza aparatul de aer condiționat este să activați termostatul când părăsiți casa.

Sistemele de climatizare funcționează cel mai eficient la viteză maximă. Deci, pornind o temperatură mai scăzută doar când te întorci acasă, vei economisi mai mulți bani decât daca ar functiona si în timpul cand esti plecat.