Fitness-ul in grup este preferat celui individual de majoritatea practicantilor.

Beneficiile fitness-ului in grup

Fiecare persoana are propriul sau caracter si propriile obiceiuri, prin urmare, unora le place sa faca sport singuri, iar altii cauta companie si tovarasi pentru antrenamente comune. Dar sunt destul de multi cei care nu pot decide ce este mai bine pentru ei. Pentru astfel de dubii, va prezentam cateva din beneficiile activitatii de fitness in grup – facandu-va alegerea mult mai usoara.

Eficienta crescuta

Antrenamentele de grup permit multora sa devina mai eficienti datorita caracterului lor competitiv. In acelasi timp, nu numai ca veti concura cu cineva care poate este mai instruit in grup, ci puteti primi si emotii pozitive prin demonstrarea rezultatelor dvs. In plus, exista intotdeauna incepatori in grup, cu un nivel redus de pregatire, astfel incat chiar si un exercitiu care nu este inca perfect executat de toti, va parea a fi doar o provocare pentru dvs.

Nu trebuie subestimat nici efectul psihologic al antrenamentului comun cu alte persoane. Acesta nu va va permite sa va relaxati printre alte persoane si veti incerca mereu daca nu sa accedeti in primele locuri, atunci macar sa performati mai bine decat un participant de valoare medie.

Raspuns rapid

In timpul antrenamentului in grup exista intotdeauna oportunitatea de a vedea diferite versiuni ale exercitiului sau executarea aceluiasi exercitiu de catre alte persoane, cu diferite niveluri de pregatire. Asadar, va veti ajusta rapid si va veti concentra pe ceea ce doriti ca rezultat final.

In plus, nu va trebui sa credeti ca fiind intr-un grup de mai multe persoane nu inseamna ca antrenorul nu va va acorda atentia cuvenita. El va va ajuta in continuare si va va consulta in particular sau chiar veti invata de la el doar ascultand sfaturile sale pentru altii.

Ritm intens

S-ar parea ca antrenorul personal este solutia ideala pentru orice antrenament. Dar nu toata lumea agreeaza ca fiecare secunda a antrenamentului lor sa fie examinata „la microscop” si evaluata. In orele de grup, exista mult mai mult spatiu personal si chiar posibilitatea de a va ajusta usor antrenamentul pentru obiectivul dvs. In acelasi timp, ritmul general al cursurilor este intens, astfel incat nu va fi posibila acordarea unor concesii reale, ca si atunci cand va antrenati singur.

Sociabilitate

Un zambet, o palma incurajatoare peste umar, o conversatie in vestiar – datorita fitness-ului de grup va puteti face prieteni buni care va pot oferi sfaturi sportive excelente. Iar dupa antrenament va puteti distra impreuna.

Disponibilitate

Un alt factor important este accesibilitatea. Un antrenor personal bun, din pacate, nu este accesibil pentru toata lumea, iar costurile cursurilor de grup sunt intotdeauna mai moderate si mai accesibile. Asadar, puteti alege si incerca cel putin o duzina de clase diferite, pentru ca in final sa o alegeti pe cea care va place cel mai mult.