Cabina de dus langa fototapet .

Cabina de dus – preferinta oamenilor activi

In timp ce unele persoane inca prefera cada in baie, cabina de dus este mult mai functionala si mai eficienta din punct de vedere al consumului de apa. Oamenii stau in medie 10 minute la dus, comparativ cu 30 de minute in cada.

Cabina de dus are un aspect elegant

Folosit zilnic, dusul este un element esential pentru igiena personala. Prin urmare, nu trebuie sa neglijati etapa de alegere a cabinei de dus. Amplasarea acesteia in baia dvs. este decisiva. Trebuie sa luati in considerare necesitatea de a lasa un spatiu liber in fata cabinei de dus, in functie de tipul de usa ales. In general, este recomandat sa pastrati minim 70 cm liberi, necesari accesului in interiorul sau.

Accesul in cabina de dus poate fi facut dintr-o laterala sau dintr-un unghi. Intr-adevar, daca doriti sa accesati dusul dintr-o laterala, se potrivesc toate tipurile de usi. In schimb daca doriti sa intrati in dus dintr-un unghi, va trebui sa optati pentru usi articulate sau glisante. Peretii cabinei de dus pot fi din acril sau sticla. Majoritatea cabinelor de dus sunt fabricate din sticla securizata, material ce garanteaza rezistenta acestora.

Cabina de dus devin tot mai sofisticata

Cadita sau tava de dus, este elementul de la baza cabinei de dus. Dintre tavile clasice, mentionam tavile acrilice sau tavile ceramice. Cabina de dus cu hidromasaj este foarte solicitata. Datorita duzelor situate pe intreaga lungime a cabinei, va puteti bucura de jeturi de masaj pentru a va relaxa. Totusi, acest tip de dus necesita o alimentare cu apa la presiunea de minim 3 bari si trebuie conectata la o priza de curent electric.

Exista cabine de dus cu mai multe rafturi de depozitare, cu oglinda sau iluminare. Cele mai moderne cabine de dus sunt echipate cu echipamente electronice ce au tastaturi multifunctionale de control, va permit sa ascultati posturi de radio si sa efectuati apeluri telefonice. Exista si cabine de dus care ofera cromoterapie sau aromoterapie, hidroterapie si pot genera aburi cu temperaturi de la 35°C la 50°C, precum si o umiditate de 90%, exact ca intr-o sauna. Desigur, pretul cabinei de dus va depinde de nevoile dvs. si de importanta pe care o acordati caracteristicilor mentionate mai sus.