istoria apei alcaline

Istoria apei alcaline

Dupa cum se dovedeste, apa alcalina este cunoscuta in Romania si in lume de mai mult timp. Aceasta nu este o inventie noua si multi si-au pus deja sperantele pe ea. Care este istoria apei alcaline si de ce mitul puterii sale datatoare de viata nu a fost dezmembrat de atatia ani?

In Asia anului 1972, o echipa de oameni de stiinta cauta o substanta care sa fie mai ieftina, care sa poata inlocui cu succes emulsia utilizata pentru a cauta petrol si gaze. Cercetatorii au decis sa electrolizeze apa. Vasul in care ar trebui introdusa apa este separat de asa-numita membrana in doua parti. Peretele despartitor trebuia sa impiedice amestecarea apelor, care capata proprietati complet noi.

S-a observat ca apa din partea catodului (alcalina) si-a pastrat noile proprietati destul de mult timp. Acest fenomen a fost atat de interesant incat s-a decis continuarea cercetarii. Dupa ce au pus o bucata de lut in apa alcalina, aceasta nu s-a scufundat pana la fund, ci s-a dizolvat.

S-a dovedit ca apa vie corespunde caracteristicilor emulsiei care trebuia inlocuita. In plus, s-a observat ca, dupa utilizarea apei alcaline, lucratorii au avut mai putine probleme cu bolile si ranile lor s-au vindecat mai repede. Dupa multe studii, au fost descoperite si efectele pozitive ale apei acide si natura bactericida a acesteia.

Cercetarea a fost efectuata si asupra culturilor de bumbac. S-a observat ca apa alcalina accelereaza cresterea bumbacului, in timp ce apa moarta dezinfecteaza bine solul. In anul 1985 a inceput productia in masa a ionizatoarelor de apa.

Desi subiectul apei alcaline nu a fost fierbinte pentru o lunga perioada de timp, ea a revenit acum intr-un mod remarcabil

Internetul este plin de articole despre diete alcaline si retete pentru vindecarea cu apa alcalina a tot felul de boli. Exista, de asemenea, tot mai multe magazine de unde puteti cumpara dispozitive si substante care modifica pH-ul apei si ii reduc REDOX-ul. Exista, de asemenea, multe comentarii pe forumurile online, ale caror creatori au avut odata probleme imense de sanatate, iar acum sunt bine datorita utilizarii apei alcaline.

Merita mentionat faptul ca fiecare tip de aparat apa alcalina produce o senzatie uriasa in Japonia si, prin urmare, apar multe teorii inovatoare si destul de indraznete. Aceste teorii se trag adesea nu numai din stiinta, ci si din basme si pilde. Exista oare un sambure de adevar in asta?

Toata lumea ar trebui sa decida de la sine. Traim in secolul 21, serviciile medicale sunt la un nivel mult mai ridicat decat in ​​anii 80. Viata era mai grea in acele vremuri, oamenii aveau dreptul sa creada in inventii miraculoase.

Astazi insa, situatia politica si economica s-a schimbat semnificativ. Astfel, opiniile oamenilor ar trebui sa se schimbe si ele. Poate de data aceasta este vorba despre cultul unui stil de viata sanatos? Sau poate pentru ca avem inca prea putina incredere in medicina conventionala? Exista, de asemenea, o mare probabilitate ca majoritatea oamenilor sa gandeasca in termeni de „poate ca va ajuta, poate ca nu – cel putin nu va strica”.

Indiferent de parerea fiecaruia, sustinatorii apei alcaline avertizeaza ca nu totul poate fi vindecat cu ea. Ei sugereaza ca, in caz de afectiuni mai grave, ar trebui sa mergeti la medic.