De cati bani ai nevoie ca sa incepi o afacere?

Inceperea unei afaceri noi poate fi insotita de mult entuziasm, dar este nevoie si de multa atentie si focalizare in gestionarea resurselor.

Ganditi-va dinainte ce fel de cheltuieli veți avea.

Există diferite tipuri de cheltuieli care trebuie luate în considerare atunci când începeți o afacere. Este important să se diferențieze aceste tipuri de costuri pentru a gestiona în mod corespunzător fluxul de numerar al afacerii dvs. pe termen scurt și lung. Iată câteva tipuri de costuri pe care trebuie să le ia în considerare proprietarii de afaceri noi.

Costuri unice si cele regulate.

Cheltuielile unice vor fi relevante în special în procesul de pornire, cum ar fi cheltuielile pentru înfiintarea unei companii. Dacă există o lună când trebuie să faceți o achiziție de echipament nou, veti scoate mai multi banii decat de obicei. Aceasta înseamnă că fluxul dvs. de numerar va fi întrerupt în luna respectivă și va trebui să îl compensați în luna următoare. Costurile periodice, în schimb, sunt plătite în mod regulat și includ cheltuieli precum utilitățile. Acestea, în general, nu fluctuează la fel de mult de la o lună la alta.

Costuri esențiale versus opționale.

Costurile esențiale sunt cheltuieli absolut necesare cresterii și dezvoltării companiei. Achizițiile facultative ar trebui făcute numai dacă bugetul permite acest lucru. Dacă aveți de facut o achizitie opțional care nu e urgenta, ar fi mai bine să așteptați până când aveți suficiente rezerve de numerar pentru achiziția respectivă.

Costuri fixe vs. variabile: Cheltuielile fixe, cum ar fi chiria, sunt consecvente de la o lună la alta, în timp ce cheltuielile variabile depind de vânzarea directă a produselor sau serviciilor. In primele zile, costurile fixe pot consuma un procent ridicat de venituri, însă pe măsură ce creșteți, povara lor relativă devine neglijabilă.

Dacă împrumutați bani, asigurați-vă că știți nu numai cât ați împrumutat, dar și dobanda pe care o datorați. Calculul acestor costuri pune la dispoziție veniturile necesare pentru menținerea viabilității afacerii și oferă o imagine bună a mijloacelor bănești necesare pentru lansarea acesteia. Este recomandabil să se înceapă o afacere fără împrumuturi, dacă este posibil. Împrumuturile exercită o mare presiune asupra oricărei afaceri și a proprietarilor acesteia, deoarece lasă mai puțin loc de eroare.

După ce vă planificati costurile și fluxurile de numerar, va trebui să luați în considerare modul de urmărire a finanțării. Felul in care veți obține fonduri va afecta viitorul afacerii dumneavoastră pentru anii următori. Economiile personale, împrumuturile de la familie și prieteni, împrumuturile bancare și guvernamentale și subvențiile sunt doar câteva din multele surse potențiale de finanțare. Multe companii folosesc o combinație de surse.