De ce oamenii frumosi devin adesea parteneri rai?

Psihologii au descoperit de ce oamenii frumosi, cu caracteristici clasice obisnuite, isi dezamagesc de multe ori partenerii in a doua jumatate a vietii de familie.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca oamenii frumosi au multe avantaje in viata. Ei tind sa aiba mai mult succes la locul de munca, sa se poata intelege mai usor cu ceilalti si chiar sa castige mai multi bani. Cu toate acestea, daca luati ca partener un sot sau sotie cu aspect de fotomodel, va trebui sa fiti pregatiti pentru anumite dificultati. Oamenii de stiinta cred ca relatiile pe termen lung si o casatorie de lunga durata sunt punctul slab al femeilor frumoase.

Oamenii frumosi se supraevalueaza

Oamenii de stiinta de la Harvard University au ajuns la concluzia ca persoanele cu un aspect frumos, de regula, au o inalta, si adeseori supraevaluata, stima de sine. Li se pare ca merita cele mai bune lucruri, iar daca incep sa le displaca ceva intr-o relatie, merg cu usurinta in cautarea altora mai bune.

In plus, oamenii frumosi pot avea mai multe defecte, deoarece sunt mai putin interesati sa evite momentele dificile intr-o relatie. Ei nu vor sa se confrunte cu toate dificultatile si prefera sa scape de problemele lor.

Este vorba despre aceeasi inalta stima de sine si asteptarile inalte de la parteneri. Oamenii de stiinta au aratat ca oamenii frumosi acorda adesea atentie sexului opus, chiar fiind deja casatoriti. Potrivit cercetatorilor, ei in subconstient cauta in mod constant alternative pentru partenerul lor, chiar daca relatia este buna.

Oamenii frumosi tind mereu sa se schimbe

Primele etape ale unui studiu au aratat o legatura clara intre divort si frumusetea oamenilor. Pentru a dovedi acest lucru, mai multe femei au fost rugate sa evalueze atractivitatea a peste 230 de barbati, imortalizati in diferite fotografii de pe albumele scolare.

Dupa aceea, oamenii de stiinta au verificat modul in care acesti oameni au trait in ultimii 30 de ani. Rezultatele au aratat ca barbatii care au fost considerati cei mai atragatori au fost mai des divortati decat colegii lor cu un aspect mediu.

Cercetatorii au realizat un experiment similar cu celebritati de la IMDb si Forbes si au raportat rezultate similare.

Intelepciunea populara spune: „De cele mai multe ori aparentele inseala!” Cea mai mare valoare umana nu o reprezinta aspectul unei persoane, ci lumea sa interioara, inima sa amabila si sufletul sau larg.

Sunt foarte multi oameni in lume cu un aspect comun, obisnuit. Poate ca nu toti pot fi numiti frumosi sau frumoase, dar isi gasesc usor dragostea si au, de cele mai multe ori, un mare succes in domeniul profesional.

 

Sursa articolului: Maxim