electrician formare profesionala

Formarea profesionala si autorizarea ca electrician

Multe jurisdicții au restricții de reglementare în ceea ce privește munca cu energie electrică din motive de siguranță, preum si din cauza numeroaselor pericole de lucru cu electricitatea. Asemenea cerințe pot fi testarea, înregistrarea sau acordarea de licențe. Cerințele de licențiere variază între jurisdicții.

O licență de electrician oferă titularului dreptul de a efectua toate tipurile de lucrări de instalare electrică fără supraveghere. Cu toate acestea, pentru a contracta sau a oferi contracte pentru a efectua lucrări de instalare electrică, un electrician autorizat trebuie, de asemenea, să fie înregistrat ca antreprenor electric. În conformitate cu legislația, lucrările electrice care implică instalații fixe sunt strict reglementate și trebuie aproape întotdeauna să fie efectuate de către un electrician autorizat sau o firma autorizata.

Un electrician local din Bucuresti poate lucra cu o gamă largă de lucrări, inclusiv aer condiționat, instalații de iluminat și instalații electrice casnice, întrerupătoare de siguranță, instalare de senzori de alarmă sau de fum, verificare și etichetare a aparatelor electrice. Pentru a furniza date, sisteme de cablare structurată, sisteme de automatizare și electrocasnice, soluții de date pentru LAN, WAN și VPN sau puncte de telefon, un instalator trebuie să fie licențiat ca furnizor de cabluri de telecomunicații

În prezent, ucenicia durează patru ani, în cursul a trei ani, ucenicul participă la școala de meserii, fie într-un bloc de o săptămână în fiecare lună, fie o zi în fiecare săptămână. La sfârșitul uceniciei, ucenicului i se cere să treacă trei examene, dintre care una este teoria bazată pe celelalte două practic bazate. După finalizarea cu succes a acestor examene, furnizarea tuturor celorlalte componente ale uceniciei este satisfăcătoare, ucenicului i se acordă o licență de clasă A.

Un electrician autorizat poate efectua munca nesupravegheată, dar nu poate lucra pentru profit sau câștig, fără a avea calificările suplimentare necesare pentru a deveni un antreprenor electric înregistrat. În majoritatea cazurilor, un certificat de siguranță electrică trebuie prezentat organismului competent după efectuarea oricărei lucrări electrice.

Echipamentele de siguranță folosite și purtate de electricieni (inclusiv mănuși de cauciuc izolate și covorașe) trebuie testate în mod regulat pentru a se asigura că protejează în continuare muncitorul. Datorită riscului ridicat implicat în acesta meserie, aceste teste trebuie să fie efectuate în mod regulat, iar reglementările variază în funcție de stat.