Tagro

TAGRO – Primul tractor 100% romanesc dupa o pauza de 10 ani

Dupa o pauza de peste 10 ani, a fost lansat oficial primul tractor 100% romanesc.

Noul model Tagro este dotat cu comenzi prin radio dar si aer conditionat. Lansarea celui mai nou model de tractor romanesc a avut loc marti. Fabrica IRUM Reghin a anuntat lansarea unui nou produs 100% romanesc, dupa o pauza de mai bine de 10 ani si investitii de peste 6 milioane de euro.

TAGRO a fost creat in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare pentru Utilaje Agricole si Forestiere (IFOR). Centrul functioneaza la Reghin si a fost infiintat de grupul Maviprod chiar in incinta fabrici IRUM. Investitia pentru IFOR s-a ridicat la suma de 2.65 milioane de euro. Pentru noul proiect s-au alaturat 50 de ingineri romani.

Noul model de tractor este adresat in cea mai mare parte fermelor mici si mijlocii. Urmeaza sa fie vandut atat in tara cat si in alte tari care doresc sa achizitioneze acest model 100% romanesc. Momentan, tractorul a fost testat cu succes pe plan local dar si in Italia. La finele anului Tagro va fi omologat la Registrul Auto Roman Bucuresti.

Productia in serie a tractorului Tagro va incepe din aprilie 2019. Se estimeaza vanzari de peste 200 de bucati in primul an, iar din anul 2020 se spera la depasirea unui prag de 300 de exemplare. Din 2021, condcerea IRUM Reghin estimeaza vanzari de peste 500 de tractoare.

IRUM Reghin a fost fondat in anul 1953. Initial a pornit ca o firma de reparatii pentru utilaje agricole si forestiere. In anul 2010, fabrica a inceput productia de tractoare agricole in parteneriat cu Uzinele Belarus. Anual fabrica vine aproximativ 500 de tractoare in Romania acoperind 20% din piata autohtona, piata in care se vand, in medie, 2.500 de tractoare noi. Cifra de afaceri a companiei anul trecut a fost de 40 milioane de euro.