Ring House poate fi numita casa de vis.

Ring House este o casa geniala din Grecia

Pe coasta de sud a Cretei, o firma de arhitectura locala, decaARCHITECTURE, a transformat un comision pentru o resedinta moderna intr-o oportunitate de conservare a terenurilor.

Ring House este răcoroasă pe timp de canicula

Numita Casa Inelelor pentru forma sa rotunjita, casa a fost creata pentru a urma topografia existenta si arata ca o extensie a locatiei sale de pe deal. Situl a fost cicatrizat de dezvoltarea infrastructurii insensibile din punct de vedere ecologic, dar acum si-a recuperat morfologia initiala si a fost replantat cu flora autohtona.

Situata in satul de pe litoral, in zona Agia Galini, Ring House este inconjurata de vederi superbe la mare, dar sufera totodata veri calde. Pentru a crea un microclimat de racire , arhitectii au construit o parte din structura in pamant si au adaugat mai multe zone protejate cu umbra, precum si o gradina interioara plantata cu o varietate de arbori de citrice si plante comestibile. Efectul care rezulta este unul pe care arhitectii il asociaza cu o „oaza intr-un mediu intens, frumos dar exigent fizic”.

Ring House este autosustenabila energetic

„La scara mai larga, casa este un efort de conservare a peisajului”, explica arhitectii. In trecut, topografia fusese grav cicatrizata de cioplirea intamplatoare si informala a drumurilor. Materialul de sapatura extras in timpul constructiei casei, a fost folosit pentru a recupera morfologia initiala a terenului. Mai mult, a fost facuta o cercetare amanuntita a florei autohtone pentru a intelege biotopurile predominante pe diferitii versanti ai parcelei. In primavara, inainte de constructie, semintele au fost colectate pe santier si cultivate intr-o casa verde pentru a creste si mai multe seminte. Acestea au fost apoi semanate pe extensii rutiere pentru regenerarea florei.”

Grinzile de beton care urmeaza topografia existenta a dealului si incadreaza gradina interioara definesc proiectul Ring House. Secventa de intrare incepe de la o placa de parcare pana la o pasarela lunga si curba, care se infasoara in jurul gradinii interioare si ofera acces la dormitoarele de pe o parte a casei si zonele de locuit in plan deschis pe cealalta parte. Casa este alimentata  energetic datorita panourilor solare de pe acoperis.