camera foto nikon

Sfaturi pentru fotografii cu DSLR-ul

Un aparat foto bun nu garantează întotdeauna și niște fotografii de calitate. Pentru cele mai bune rezultate acesta trebuie folosit corect de către fotograf, acesta aplicând niște tehnici nu foarte complicate, însă foarte de folos. De aceea, în cele ce urmează, ne vom arunca privirile la câteva sfaturi pentru fotografii mai bune cu DSLR-ul.

Primul sfat pe care vi-l putem da, este să folosiți obiectivul potrivit în situația potrivită. Fie că este vorba de fotografie macro, de peisaje, sau de portrete, un lucru este cert: fiecare tip de fotografie are și un tip de lentilă dedicată acestuia.

Mulți dintre noi folosesc un sistem destul de complicat și de multe ori costisitor pentru iluminarea subiectului pe care dorim să îl fotografiem, însă de cele mai multe ori lumina naturală este cea mai bună pentru majoritatea tipurilor fotografie. Încearcă și tu data viitoare să tragi câteva cadre fără acel sistem complicat de lumini, folosind numai lumina Soarelui.

Un alt sfat foarte important ar fi să focalizați camera foto pe ochii subiectului, în cazul fotografiilor de tip portret. Motivul este faptul că ochii unei persoane arată întotdeauna mai bine atunci când sunt bine definiți.

Cel mai important sfat ar fi să vă editați fotografiile înainte de a le folosi oriunde. Deși DSLR-urile sunt aparatele foto cu cel mai mult control asupra imaginii direct din aparat, oricât am ajusta aceste setări, fotografiile tot nu o să iasă niciodată exact așa cum ni le dorim direct din camera foto, așa că acestea trebuie editate într-un program de manipulare foto cum ar fi PhotoShop sau alternativa gratuită a acestuia numită GIMP.

Cam acesta a fost articolul de astăzi. Sperăm că te-am ajutat să îți duci fotografia cu DSLR-ul la următorul nivel și că acum vei împărtășii și cu prietenii tăi sfaturile noastre.