Vopsitul acasa sau la salon de infrumusetare

Vopsitul acasa sau la salon de infrumusetare?

Sunt nenumarate femei care se vopsesc acasa asa cum exista de asemenea tot atat de multe persoane care prefera sa treaca pragul unui salon de infumusetare pentru a-si vopsi pletele, mai cu seama in preajma Sarbatorilor de Craciun.

Dorinta de a capata o culoare noua sau de a ascunde primele fire albe determina in general femeile sa foloseasca vopsea de par.

Vopsitul acasa are anumite avantaje dar si dezavantaje consistente, care indeparteaza treptat femeile de aceasta procedura. Este fara indoiala tentanta sa alegem o vopsea de par din magazin, la un pret convenbil, iar apoi ne gandim ca este banal de pus pe par. Da, in principiu pare simplu. Dar realitatea de acasa ne contrazice. Chiar daca alegem exact culoarea dorita, nu va iesi la fel aplicata pe parul nostru, deoarece culoarea obtinuta depinde foarte mult de nuanta noastra actuala. Un alt factor deloc de neglijat este decolorantul. Nu toate vopselele au decolorant inclus in cutie si ne putem insela usor asupra cantitatii si procentajului de peroxid din decolorant.

La saloanele de infrumusetare, stilistii folosesc vopsea profesionala special creata pentru saloane, de o calitate mult superioara vopselelor ieftine din supermarket.

Asadar pentru nuante mai deschise sau deosebite este evident mult mai bine sa apelati la hair-stilisti. In plus, ei stiu cat timp trebuie lasata vopseaua iar uneori fac chiar o combinatie de vopseluri pentru a ajunge exact la nuanta dorita de par.

Din punct de vedere al comoditatii, este mult mai simplu sa te asezi pe scaun la salon si sa ti se aplice corect vopseaua. Acasa risti sa nu vezi anumite portiuni de par care nu iti sint accesibile si vei sfarsi prin a avea o culoare inegal distribuita pe intreg capul. In plus, vopsitul acasa murdareste baia, cere curatenie dupa vopsit, este incomod de aplicat si ai nevoie totusi de indemanare. Un hair-stilist stie exact cum sa iti aplice vopseaua pe suvite, de exemplu, iar acasa risti sa creezi un dezastru pe care apoi va trebui sa il repari tot la coafor.

Asadar lasati operatiunea de vopsire a parului in sarcina specialistilor, este mult mai sigur si va garanteaza rezultate mult mai bune.