Ceapa pregatita pentru consum.

Beneficiile consumului de ceapa

Uneori, alimentele care ofera beneficii pentru sanatatea fiecaruia sunt consumate in mod constient dar de cele mai multe ori li se acorda foarte putina atentie. Totusi, in acest caz pe care il prezentam a fost descoperit un fapt important. Beneficiile sale pot fi semnificativ ridicate. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca o substanta este capabila sa reduca considerabil tensiunea arteriala. Denumita quercetina, aceasta se gaseste mai ales in ceapa.

Reduce tensiune arteriala

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca aportul de quercetina este gasit in majoritatea fructelor si legumelor dar intr-o cantitate mai mare in ceapa. Aceasta poate duce la o reducere semnificativa a tensiunii arteriale ridicate, afectiune de care sufera in general pacientii cu boli cardiovasculare. Studiul realizat este extrem de important din punct de vedere medicamentos si confirma beneficiile consumului de ceapa.

Dupa un studiul prelungit, cercetatorii de la Spitalul Popular Dongguan Shilong din China au fost responsabili de impartasirea informatiilor privind quercetina, publicate in revista „Recenzii Nutritionale”. Datorita mai multor experimente in care au fost evaluate reactii diferite ale quercetinei, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceasta a redus tensiunea arteriala si nivelul glicemiei tuturor pacientilor.

Ce este quercetina de fapt?

Quercetina este un polifenol din grupul flavonoidelor, gasit in aproape toate fructele si legumele, precum si in unele bauturi cum ar fi ceaiul si vinul rosu. Cercetarile asupra glicemiei, precum si a colesterolului si insulinei la 886 de persoane care au participat la 17 experimente, au dat mai multe rezultate diferite.

Totusi, studiul a aratat ca asupra persoanelor carora li s-a administrat quercetina s-a observat o reducere semnificativa a tensiunii arteriale sistolice. De asemenea, la cei care au consumat ceapa pentru o perioada de opt saptamani, s-au determinat niveluri reduse de colesterol si lipoproteine ​​de inalta densitate. De asemenea, nu s-au gasit efecte adverse pe care le-ar fi putut provoca quercetina.

Studiul a fost finalizat prin determinarea unei reduceri a tensiunii arteriale mai mari de 10 mmHg, ceea ce inseamna ca procentul de risc cardiovascular a fost redus cu un procent de pana la 50%. Oamenii de stiinta au stabilit ca efectele sunt favorabile pentru persoanele sau pacientii cu hipertensiune arteriala, reducand cu aproape 40% numarul accidentelor vasculare cerebrale si cu aproximativ 25% infarctul miocardic.