Plante pentru spatii cu luminozitate scazuta

Plante de interior pentru spatii cu luminozitate scazuta

Sunt foarte multi iubitori de plante de interior care isi doresc sa aiba mai mult loc pentru florile preferate in locuinta

Din pacate, nu intotdeauna gasesc locul corespunzator pentru plantele lor. Sunt flori si plante care adora lumina, iar conditiile nefavorabile nu le vor avantaja sa se dezvolte armonios.

Daca chiar ai putin spatiu pentru plantele tale si acel spatiu nu are foarte multa lumina, sau acces la lumina naturala, e bine sa alegi niste specii de plante care se adapteaza usor sau care nu au nevoie de prea multa lumina. Iata care sunt cele mai bune optiuni atunci cand vrei sa iei plante de interior pentru locuri cu luminozitate scazuta:

  • Orhidea albe

Orhideele sunt printre cele mai frumoase flori. Foarte multi barbati aleg sa le ofere persoanelor dragi din viata lor, flori de acest fel. De multe ori doamnele cauta sa puna florile in cele mai bune locuri din casa. Orhideele sunt plante foarte frumoase care isi merita cele mai bune locuri. E bine de stiut ca orhideea nu este foarte afectata de lipsa luminii. E o optiune foarte buna pentru locurile in care nu ai foarte multa lumina si chiar pot completa spatiul foarte frumos.

  • Bambus

Bambusul este una din cele mai populare plante in randul celor care vor sa aiba in casa un decor viu si usor de intretinut. Este cunoscut si sub numele de planta norocului. Se intretine foarte usor si nu necesita mult spatiu. Bambusul este sensibil la lumina solara. De aceea se dezvolta foarte bine in spatii inchise si unde nu are acces la foarte multa lumina. Este indicat sa asezi bambusul intr-un loc mai racoros si sa il uzi cat mai des. In rest, nu necesita foarte multa atentie si poate face parte dintr-un cadru foarte primitor in orice colt al casei.

  • Croton

Crotonul nu este o planta de interior foarte complexa, insa este foarte frumos. Este acel tip de planta care se poate intretine foarte usor chiar si in spatiile intunecoase. Nu necesita multa atentie din partea ta, decat atunci cand au loc schimbari prea mari de temperatura. Este indicat sa ai o temperatura intre 15-27 de grade Celsius in locurile unde tii aceasta planta.