obiecte sanitare

Sfaturi privind alegerea obiectelor sanitare

Instalatia sanitara a unei locuinte reprezinta totalitatea conductelor si tevilor dintr-o locuinta, circuitele de apa si modalitatile de incalzire si canalizare. Astfel, un sistem sanitar rezistent devine esential pentru oricine isi doreste o casa care sa poata fi utilizata la capacitate maxima si care sa ofere un confort sporit. Daca si tu iti doresti sa beneficiezi de un astfel de camin, descopera in acest articol cateva ponturi care te vor ajuta sa alegi componentele instalatiei sanitare potrivite pentru casa ta.
Iata principalele sfaturi pentru alegerea componentelor unei instalatii sanitare durabile:

1. Obiectele sanitare

Referindu-ne la alegerea obiectelor sanitare, este de preferat sa puneti accentul nu doar pe aspectul, ci si pe caracteristicile acestora, in asa fel incat sa raspunda tuturor nevoilor dvs. Astfel, optati pentru o cada suficient de adanca si cu o lungime satisfacatoare si alegeti o chiuveta cu picior de sustinere sau integrata intr-un corp de mobilier, pentru a preveni desprinderea acesteia de pe perete. De asemenea, mizati pe un vas WC ale carui piese sunt rezistente si de calitate. In mod cert, daca veti tine cont si de acesti factori, nu doar de cel estetic, veti reusi sa achizitionati obiectele sanitare potrivite pentru o instalatie casnica rezistenta si fiabila.
Totusi, daca va doriti ca locuinta dvs. sa fie perfect functionala si sa va ofere toate conditiile de confort, puneti in practica aceste sfaturi atunci cand alegeti componentele destinate instalatiei sanitare.

2. Sistemul de canalizare

Atunci cand alegeti sistemul de canalizare pentru locuinta dvs, este foarte important sa tineti cont de debitul maxim al apei insumate atat din baie, cat si din bucatarie, dar si de faptul ca materialul din care sunt fabricate elementele de scurgeri si canalizare trebuie sa fie unul rezistent. De asemenea, pentru o buna functionare a acestui sistem si, implicit, a intregii instalatii sanitare, trebuie sa luati in calcul si un canal de scurgere in exteriorul locuintei, capabil sa preia din scurgerile pluviale sau menajere. Cu siguranta, daca veti avea in vedere toate aceste aspecte, veti reusi sa faceti cea mai potrivita alegere pentru casa dvs.

3. Conductele si fitingurile aferente instalatiei sanitare

In ceea ce priveste alegerea conductelor necesare pentru instalatia sanitara a casei dvs, trebuie sa tineti cont de o serie de aspecte. In primul rand, materialul din care sunt realizate trebuie sa fie sigur, astfel incat sa nu intervina negativ asupra apei potabile. In al doilea rand, acestea trebuie sa respecte reglementarile in rigoare pentru standardele de calitate si sa fie rezistente la coroziune, apa dura si calcar. In plus, trebuie sa luati cea mai buna decizie in privinta fitingurilor necesare, astfel incat acestea sa asigure o curgere normala a apei si agentului termic.