Top 5 destinatii de turism medical

Top 5 destinatii de turism medical din lume

Intrucat costul asistentei medicale in tarile super-dezvoltate continua sa creasca, multi cetateni si rezidenti se afla intr-o cautare continua a destinatiilor din afara tarilor lor, unde pot beneficia de asistenta medicala de calitate la un pret mult mai mic. Procedurile medicale, variind de la chirurgia cosmetica, interventiile dentare sau chirurgia ortopedica, pot fi acum oferite la rate de inalta calitate si la preturi mult mai accesibile in diverse alte tari. Dupa cum se mentioneaza in revista online Healthy Travel Media, editorul de pacienti dincolo de frontiere, iata care sunt primele 5 destinatii turistice medicale din intreaga lume.

India

India este unul dintre principalii actori din industria turismului medical, deoarece se straduieste sa ofere servicii de asistenta medicala cu tehnologie de varf. Ingrijirea medicala din India salveaza intre 65% si 90% din banii pacientilor, comparativ cu costul serviciilor similare din SUA, facand India una dintre tarile cele mai vizitate pentru ingrijirea sanatatii. Pacientii viziteaza India nu numai pentru calitatea si accesibilitatea serviciului de asistenta medicala, ci si pentru peisajul frumos si arhitectura din peisajul Indiei. In India, calatoriile medicale ofera un amestec de placere, de lux si de asistenta medicala de calitate pentru turistii medicali. In plus, in India exista un timp de asteptare aproape egal cu zero, deoarece interventia chirurgicala de programare se face imediat ce diagnosticul este confirmat.

Brazilia

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) noteaza ca Brazilia se situeaza ca cea mai buna tara in furnizarea asistentei medicale din America Latina. Brazilia are 43 de spitale acreditate de Joint Commission International (JCI) si se mandreste cu faptul de a avea chirurgi de renume mondial. Brazilia este un centru mondial de chirurgie estetica, fiind a treia tara cea mai vizitata, dupa SUA si China, pentru pacientii care au nevoie de astfel de proceduri. Brazilia ofera servicii chirurgicale de inalta calitate, cosmetice si interventii chirurgicale la preturi accesibile, atragand din ce in ce mai multi turisti in domeniul sanatatii.

Malaezia

Malaezia a castigat premiul International Medical Travel Journal pentru „cea mai buna destinatie medicala a anului” in 2015 si 2016. Malaezia se numara printre cei mai buni furnizori de asistenta medicala din toata Asia de Sud-Est. Turistii din domeniul medical care viziteaza Malaezia economisesc 65% pana la 80% din costul de sanatate, comparativ cu costul din SUA. Malaezia ofera un confort excelent pentru pacienti, cu camere de cinci stele care arata mai mult ca apartamente de hotel decat ca saloane de spital. In Centrul Medical Prince Court, de exemplu, exista piscine interioare pentru hidroterapie.

Thailanda

Thailanda este binecunoscuta pentru ospitalitatea unica si plajele sale exotice. Avand cel mai mare numar de spitale acreditate la nivel international in Asia de Sud-Est, Thailanda atrage un numar consistent de turisti medicali in fiecare an. Thailanda are cea mai mare reputatie pentru lucrarile stomatologice avansate, precum si pentru procedurile plastice si dermatologice. Serviciile medicale din Thailanda economisesc unui pacient de la 50% la 75% din cheltuielile medicale pe care le-ar fi suportat pentru servicii similare in SUA.

Turcia

Fiind un concurent puternic pe piata turismului medical, Turcia se mandreste cu timpi de asteptare zero, livrari de asistenta medicala accesibile si de calitate. Mai exact, in domeniile chirurgiei transplantului, radioterapiei pentru cancer, chirurgiei ortopedice, neurochirurgiei si medicinii genomice. De asemenea, Turkish Airlines ofera rate de zbor la preturi reduse catre turistii medicali. Costul primirii asistentei medicale de calitate in Turcia este cu 50% pana la 65% mai mic decat in Statele Unite.